A+ A A-

Blog

Op deze pagina vind je regelmatig een item waarmee we je inspiratie willen bieden.  Want wat zijn er veel  mooie & lekkere dingen die je op ideeën  brengen of waar je gewoon blij van wordt. De items die we plaatsen kunnen van alles zijn:  leuke tips of mooie spullen om je tafel sfeervol te dekken, een  lekker recept waarin je onze delicatessen prima kunt gebruiken, maar ook een inspirerende winkel, restaurantje of wat dan ook.  En soms zijn ook alleen hele sfeerbeelden plaatjes al genoeg…  

Kijk voor meer inspiratie ook eens naar onze borden op Pinterest of like ons op Facebook

Heb je zelf een leuk item dat je onder de aandacht wil brengen, laat het ons weten.


 

Proeverij van Taste & Table

Taste & Table verzorgt regelmatig (avondvullende) proeverijen voor groepjes van 6 – 10 personen. Afgelopen weekend mochten we een proeverij verzorgen voor 10 gezellige dames in Lelystad. Om het voorjaarsgevoel ook aan tafel terug te brengen, is de tafel gedekt in groen- en wittinten met hier en daar een toefje paars.

En ook in de gerechtjes is natuurlijk rekening gehouden met het seizoen. Op tafel o.a. een lekker soepje van de eerste Hollandse bloemkool (die blijft toch echt het lekkerst) met daarover de hazelnootolie van Foodelicous. En ook een kleine salade van fregola pasta en asperges, met een Nicolas Vahé dressing van gerookte knoflook en peper. We zullen nu niet alles opnoemen, maar we verzekeren je dat er nog meer lekkers op tafel kwam :-)

Heb je interesse in een proeverij van Taste & Table, neem vrijblijvend contact met ons op ! De kosten (excl. drank) zijn € 17,50 per persoon.

Winterse salade met rode kool

Winterse salade met rode kool

Niet alleen in de zomer, maar ook ’s winters is het heerlijk om regelmatig een lekkere salade op tafel te zetten. Goed ook voor de vitaminen want sommige groenten zijn echt vitaminebommetjes en dat kun je in de winter goed gebruiken. Daarom dit lekkere recept voor een winterse salade met rode kool, een variant op een recept van Nicolas Vahé. Lekker als lunchgerecht, maar ook goed als maaltijdsalade met een lekker stoer brood. Dip je broodje dan in een lekkere olie, bv. hazelnootolie.

Lees meer: Winterse salade met rode kool

Herfst op tafel

Heel even dacht je misschien dat de mooie nazomer niet meer zou ophouden, maar ja het is inmiddels een feit: het is volop herfst! Misschien denk je dan aan mistige ochtenden en grijze dagen met veel wind en regen, maar de herfst heeft ook veel positieve kanten. Prachtige kleuren in de natuur, lekkere lange avonden met gezellig wat kaarsen aan. En niet te vergeten meer tijd om lekker in huis en in de keuken aan de slag te gaan. Want stiekem word je toch wel blij van lekkere maaltijdsoepen, geurige stoofpotjes of zelfgebakken appeltaart. En of je nu met een klein of groot gezelschap bent, het is altijd leuk om ook de sfeer van de herfst op tafel terug te laten komen. Wij geven je suggesties en natuurlijk mooie plaatjes om je in de sfeer te brengen.

Lees meer: Herfst op tafel

Kessens in Amsterdam: topadresje !

Een lekker ontbijt, lunch of borrel aan de Rozengracht 
Ben je in Amsterdam en zoek je nog een fijn adresje voor de lunch of een vroege borrel, dan raden we je absoluut Kessens aan. Kessens zit sinds enige tijd aan het begin van de Rozengracht (op nr. 24). Het interieur van Kessens is licht en fris, de kaart is gevarieerd en wat ze serveren is met liefde en aandacht klaar gemaakt. Daar worden we blij van :-) Je bent er trouwens ook welkom voor een gevarieerd ontbijt of een lekkere koffie aan de leestafel.

Kessens overzicht

Internationale inspiratie 
Kessens is de zaak van Anna en Casper die geloven dat je moet genieten van het leven en dat ook graag op hun gasten willen overbrengen. Bij Kessens gaan ze daarom voor goede service en heerlijk eten. Beiden hebben veel gereisd en inspiratie opgedaan in steden als Parijs, New York en Stockholm, de stad waar Anna is opgegroeid voordat zij in 2002 naar Amsterdam verhuisde. Anna heeft zowel in Zweden als in Amsterdam veel horeca ervaring opgedaan en zet dit nu voort in haar eigen zaak, samen met haar echtgenoot. Casper komt uit de bekende Amsterdamse patisserie familie Holtkamp en heeft een groot deel van zijn leven in de bakkerij van zijn ouders gewerkt. Nu was de tijd rijp om samen met Anna zijn eigen lunchroom te starten. En natuurlijk vind je daar dan ook de heerlijke Holtkamp taartjes, koekjes en natuurlijk de croquetten. Smullen dus !

Lees meer: Kessens in Amsterdam: topadresje !

Contactgegevens

Taste & Table
Hendrik van Viandenstraat 1
8266 DM KAMPEN
06 21 83 84 93
KvK Zwolle 59806818

Social Media